DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azemet Pizza

“Azemet Pizza” Mafe’nin dokunuşları ile rüya bir mekâna dönüşüyordu…

Azemet Pizza
27.11.2020
4.308
A+
A-

Mafe üniversiteye başladığı zamanlarda kendi ayakları üzerinde durmaya karar vermişti. Tabi pek kolay olmamıştı bu. Önce küçük küçük kısmi zamanlı işlerle idare etmişti. Sonraları bir lokantada çalışmaya başlamıştı. Öğrencilere sulu yemekler yapan, küçük bir dükkandı. Sahibi hiç evlenmemiş, orta yaşın üzerinde bir teyzeydi. Dükkân babasından kendine kalmıştı. O yüzden geçmişten gelen bir mekandı sanki.

Herkesin “Pamuk Teyze” dediği sahibesi aslında çok isteyerek yapmıyordu bu işi. Geçim kaynağı olduğu için ve daha çok baba yadigarı diye kapatmamıştı bu güzel mekânı. Bir gün çok hastalanmıştı Pamuk teyze. O dönem de Mafe başından hiç ayrılmamış, elinden geldiğince bakmıştı ona. Pamuk teyze sanki yaşamak istemiyormuş gibi hiç direnmemişti hastalığa. Eve getirilen doktorlar bir teşhis koyamıyorlardı. Bu zamanlar içerisinde Mafe, dükkânı hiç kapattırmamış ve düzenli olarak Pamuk Teyze’nin de bakımına gitmişti. Pamuk teyze yürüyemiyor, konuşamıyordu. Beyine giden ana damarlarda oluşan bir tıkanıklık yüzünden beyine yeterli kan gitmemişti. Bu durum sonucu beyin kanaması geçirmişti. Erken müdahale ve doğru teknikliklerle hiç hasar alınmadan süreç atlatılmıştı aslında. Sonrasında normal fonksiyonlarına dönmesi beklenildiği halde Pamuk teyze bir daha hiç eski haline dönmemişti.  Hasta yatağında gülen gözlerinde ki ışık hiç sönmemişti de. Konuşamıyor olmak, yürüyemiyor olmak onu sanki hiç üzmemişti. Yani en azından bunu Mafe’ye hiç belli etmemişti. Aldığı fizik tedavileri sonrasında ellerini çok hafif şekilde kullanabilmişti. Bu da sanki ona yetmişti.

Bu dönem de Mafe dükkânın tüm sorumluluklarını üzerine almıştı. En sevdiği şey pizza yapmaktı. Dükkân da Pamuk Teyze olmayınca sulu yemekler de yapılamamıştı. Çözüm olarak bu nostaljik dükkânı pizza dükkanına çevirmişti. Konum itibariyle çok riskli bir karardı ama çok beğenilmişti. Zaman içerisinde dükkân epey tanınmış ve ünü yayılmıştı. O geçmiş havası ile pizza dükkânı olması ilk başta değişik geliyordu insanlara. Sonra eskiden annelerin yaptığı usul pizzalar, küçük tepsilerde önlerine geldiğinde dükkânın dekoru ve tarzı ile bütünleşiyordu.

“Azemet Pizza” Mafe’nin dokunuşları ile rüya bir mekâna dönüşüyordu…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.