DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ankara’ya Yakın Bir Kaçış Noktası: Işık Dağı Karagöl

Sesli Dinle

Işık Dağı yürüyüş konusunda sınırsız seçenek sunuyor ziyaretçilere. Gölün bulunduğu yeri referans alıp istediğiniz herhangi bir yöne yürüyebilirsiniz. Ne yöne yürürseniz yürüyün manzaraya doyacağınızı garanti ediyorum.

Ankara’ya Yakın Bir Kaçış Noktası: Işık Dağı Karagöl
22.10.2020
10.860
A+
A-

Yıllar içerisinde gerçekleşen heyelanlar sonucu oluşmuş bir göl Işık Dağı Karagöl. Ankara’ya yaklaşık iki saat, Kızılcahamam merkeze de yaklaşık otuz dakika mesafede yer alıyor. Yıllardır genelde günübirlik doğa yürüyüşleri için gittiğim bir yer. Doğası gerçekten büyüleyici. Özellikle İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde inanılmaz manzaralar sunuyor ziyaretçilerine.

Işık Dağı’na birçok arkadaşımı götürdüm. Burayı gören herkes, böyle muhteşem doğaya sahip bir yerin Ankara’ya bu kadar yakın olmasına şaşırıyor. Ben insanların bu kadar şaşırmasına hiç şaşırmıyorum. Malum, Ankara ‘Bozkır’ kelimesi ile özdeşleşmiş bir yer, o yüzden verilen tepkiler çok normal bence de.

Yazın, Ankara’da yaşayanların sıklıkla tercih ettiği bir yer olması sebebiyle oldukça kalabalık oluyor. Ben hafta içi gidiyorum genelde. Eğer hafta sonu gideceksem de kalabalığın yoğunlaştığı gölün çevresinden uzaklaşmayı tercih ediyorum. En sevdiğim aktivite Işık Dağı’nı çevreleyen ormanın içerisinde yürüyüş yapmak. Gölün bulunduğu yere arabamı park edip başlıyorum yürüyüşe. Orman içerisinde, şahane manzaralar eşliğinde yaklaşık 10 km.’lik bir daire çizip tekrar dönüyorum gölün bulunduğu yere. Zaman zaman yürüdüğüm mesafeyi uzattığımda da oluyor. Yürüyüş sırasında sık sık mola verip sessizliğin, temiz havanın ve huzurun tadını çıkarıyorum. Tabi yanımda bir termos çayım ve bisküvim de oluyor mutlaka.

Işık Dağı yürüyüş konusunda sınırsız seçenek sunuyor ziyaretçilere. Gölün bulunduğu yeri referans alıp istediğiniz herhangi bir yöne yürüyebilirsiniz. Ne yöne yürürseniz yürüyün manzaraya doyacağınızı garanti ediyorum. Tabi yürüyüş yaparken yanınızda bir pusula mutlaka olsun ya da telefonun çektiği yerler bulup telefonun haritasından da nereye gittiğinizi kontrol edebilirsiniz. Bence kaybolmazsınız ama garantici olmakta fayda var. Diğer bir seçenek de doğa yürüyüşleri konusunda tecrübeli biri veya birileriyle yürüyüş yapmak. O zaman kaybolma derdiniz olmaz.

Bazen bisikletimi arabanın arkasına bağlayıp gittiğim de oluyor. Orman içerisinde bisiklet sürmek de çok keyifli. Eğer dağ bisikletiniz varsa ve hakkını vermek istiyorsanız Işık Dağı’na gitmenizi mutlaka öneririm. Aslında sadece Işık Dağı değil, Kızılcahamam’da yürüyüş yapıp, bisiklet sürebileceğiniz birçok yer var. İlerleyen yazılarımda bu yerleri de anlatacağım size.

Karagöl çevresinde kamp yapmak da mümkün ancak herhangi bir tesis olmadığını söylemem gerek. Geceleri çiğ yağar o yüzden çadırınızı bir ağacın altına kurmanız, çadırınızın üstüne çiğ yağmasını, dolayısıyla daha çok üşümenizi engelleyecektir. Yazın bile geceleri serin olur, yanınıza uzun kollu giyecekler almayı ihmal etmeyin. Ayrıca gece yatarken üşümenizi engelleyecek kamp malzemeleriniz de yanınızda olsun mutlaka. Kamp yapanlar da oldukça fazla olduğu için etrafta ateş yakmak için toplayacak odun bulmanız zor. Giderken yanınızda bir çuval odun götürmeniz, gecenin konforlu geçmesi adına en doğru hareket olur.

Geceleyin eğer hava açık olursa çok şanslısınız çünkü inanılmaz yıldız manzaralarına tanık olacaksanız.

Bir sonraki durakta görüşmek üzere…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.