8 Eylül 2026, 17:00:49
Dolar 48,4600
Euro 56,3124
Altın 6.855,08
BİST 14.086,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Açık
İstanbul
26°C
Açık
Çar 27°C
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 27°C

AKK Bisiklet Meclisi, İlyas Ulutaş için adliyede buluştu

AKK Bisiklet Meclisi, İlyas Ulutaş için adliyede buluştu
8 Eylül 2026 11:47
108
A+
A-

Ankara – BHA

Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi üyesi İlyas Ulutaş’ın, 4 Ağustos 2026 tarihinde bisikletiyle seyir halindeyken alkollü bir sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi üyeleri, İlyas Ulutaş için adalet talebiyle adliye binasında bir araya geldi.

 

Gerçekler tüm yönleriyle ortaya çıkarılmalı  

 

İlyas Ulutaş’ın bisikletiyle seyir sırasında kaskını taktığı ve görünürlüğünü sağlayan ışıklarını kullandığı belirtilirken, Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi, yaşanan olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve gerçeğin bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.

 

Yargı sürecinin takipçisi olacaklarını belirten Bisiklet Meclisi, İlyas Ulutaş’ın yaşamını yitirmesine neden olan olayın tüm yönleriyle değerlendirilmesi ve adaletin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

 

Herkes için güvenli yollar

 

Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi, İlyas Ulutaş’ın hayatını kaybetmesiyle bir kez daha gündeme gelen bisikletli ulaşım güvenliğinin kent genelinde güçlendirilmesi çağrısını yineledi.

 

Bisikletli ulaşımın yaygınlaşması için güvenli ve nitelikli bisiklet yollarının artırılması gerektiğine dikkat çeken Bisiklet Meclisi, güvenli ulaşımın yalnızca bisikletliler için değil; yayalar, sürücüler ve tüm kentliler için temel bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

İlk duruşmada, kazaya ilişkin davada yargılanan sürücünün tutukluluk halinin devamına karar verilirken, bir sonraki duruşmanın 2 Ekim 2026 tarihinde görülmesine karar verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.