DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ah EYT Vah EYT

Durum hal vaziyet böyle olunca EYT mağdurları da haklı olarak  Rahmetlik Barış Manço’nun “acıh da bana vir” şarkısını söyleyip durular ve haklılar da bence.

Ah EYT Vah EYT
13.10.2022
3.340
A+
A-

Merhaba Sevgili Dostlar,

Mağduru olan herkesin sabırsızlıkla beklediği, sorunu çözecek makamların ise sır gibi sakladığı EYT konusunda bende bir şeyler söyleyelim istedim. EYT denilen kavramın oluşmasına neden olan kanunu çıkaranların tamamı emekliydi, çözecek olan makamda oturanlar da emekli, yasayı mecliste onaylayacak olanların da büyük bir kısmı emekli.

24 Haziran 2018 seçimlerinde seçilen vekillerin yaş aralıklarını gösteren tablo aşağıda.

Özellikle 30-39 ile 40-49 yaş aralığında olan sayın vekillerimiz, vekilliğiniz bittiğinde aynı kanun size de geçerli olacak ki doğru bilinen yanlışlardan birisi de, iki yıl milletvekilliği yapan vekilin emekli olacağıdır. Durum hal vaziyet böyle olunca EYT mağdurları da haklı olarak  Rahmetlik Barış Manço’nun “acıh da bana vir” şarkısını söyleyip durular ve haklılar da bence.

Şarkının sözlerini aşağıya bırakayım da bilmeyenler de öğrensin, bilenlerde daha yüksek sesle söyleyip eğleniversin ne olcek?

Acıh da bağa vir, biraz da oğa vir
Çevir kazı yanmasın, aman kız uyanmasın
Acıhda bağa vir, biraz da oğa vir

Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır
Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır
Bulguru yağı bulan çorbasın kaynatır
Ya bulamayan gariban omuzunu oynatır

Acıh da bağa vir, biraz da oğa vir
Çevir kazı yanmasın, aman kız uyanmasın
Acıh da bağa vir, biraz da oğa vir

Ayağında yok postal, başına giyer püskül
Ayağında yok postal, başına giyer püskül
Sonradan görmesi meğersem ne müşkül
Ya hiç bir şey bilmemek pilav üstüne keşkül

Acıh da bağa vir, biraz da oğa vir
Ayrana daldır, bulgura saldır
Selam veğdi gödün mü
Selamı ağmadın mı, ah
Çevir kazı yanmasın, aman kız uyanmasın
Türkünün sonu geldi gari
Acıh da bağa vir
Türkünün sonu geldi gari
Acıh da bağa vir
Haydaaa

Balcının baltası va, oduncunun baltası va
Öyle de oluğ, böyle de oluğ
Avcı vurur turnayı, biz çalarız zurnayı
Öyle de oluğ, böyle de oluğ

Oh be
Oh be

 

Konudan bağımsız olarak da ebeveyn olan insanlara seslenmek istiyorum. Lütfen dünyaya getirdiğiniz çocuklarınızı sevin değer verin ve saygınlık kazandırın.

Ailesinden sevgi görmediği zaman en küçük ilgiliyi sevgi zannedip kendi ebeveynlerinin de canını sıkacak arkadaşlık ilişkileri yaşayıp kendi hayatlarını mahvedebiliyorlar. Kendi ailesi tarafından bir saygınlık kazandırılamayan insanlar da hasbel kader bir mevki makam sahibi olduklarında astları tarafından gördükleri saygıyı hazmedemeyip kerameti kendilerinde aramaya başlayıp, milletin başına bela olmaktadırlar.

Burada varlık yokluk bir kriter değildir, bahsettiğim değerlerin tamamı ahlaki değerler olup evladını sevmek değer vermek ve saygınlık kazandırıp özgüven sahibi bir birey haline getirmek bedavadır.

Para ile yapılan her şeye güç yetirememekteyiz bunun bende farkındayım ama lütfen bedava olanı esirgemeyin çocuklarınızdan. Aksi halde ben dahil bütün ebeveynlerin eksikliğinizden kaynaklı olarak, diğer insanların günaha girmesine lüzum yok.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.