DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Afrodizyak Özelliğiyle Epimedium Bitkisi

Sesli Dinle

Değerli okurlar bu hafta da sizlere, afrodizyak özelliği ile bilinen, kadın ve erkeklerde cinsel yaşamı daha güçlü hale getiren epimedium bitkisi ve faydalarından bahsettim.

Afrodizyak Özelliğiyle Epimedium Bitkisi
23.11.2021
13.826
A+
A-

Merhaba değerli okurlar. Bu haftaki yazımda sizlere,  alternatif tıpta özellikle cinsel hayata dair faydalarıyla, keşiş külahı adıyla da bilinen epimedium ve faydalarından bahsedeceğim.

Kadıntuzluğugiller familyasından epimedium cinsine ait 60’dan fazla türü bulunan çiçekli, çok yıllık otsu bir bitkidir. Epimedium bitkisinin ana vatanı Güney Çin’dir,  Asya ve Avrupa’ya kadar uzanır. Genellikle seralarda ve doğal ortamlarda yetişebilen epimedium, ülkemizde doğal ortamlarda yetişebiliyor, keşkül adıyla biliniyor.

Dünyanın en özel bitkilerinden olan epimedium, genellikle beyaz, mor, sarı, gümüş, bronz ve kırmızı renklerde çiçekler açar. İçeriğinde glikozitler, flavonlar, icariin ve noricariin barındırır. Aynı zamanda yapraklarında flovanoid, sterol, polisakkarit, glikosid,, alkaloid maddeler barındırır.

Doğada kendiliğinden yetişebilen, afrodizyak özelliği ile günümüzde alternatif tıpta ve ilaç tedavisinde uzman doktorların kontrolü altında önerilmektedir.  Fiziksel ve zihinsel olarak insan sağlığına önemli faydaları olan bu bitkinin başka ne gibi özellikleri ve faydaları vardır bahsedelim.

Uzman doktorların önerdiği bu özel ot, ilaç sanayisinde de yerini almıştır. İnsan vücudundaki tüm eklemleri güçlendirme etkisi vardır. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır ve enerji seviyesini yükseltir.

Epimedyumun hikâyesinden bahsedelim.

Bundan yüzyıllar önce Çin’de soylu bir ailenin soyu tükenmek üzeredir. Oğullarında iktidarsızlık sorunu olduğunu anlayan aile çalmadık kapı bırakmaz ama çare bulamazlar. Bir gün kapılarını bir çoban çalar ve belirli bir bölgede keçilerini otlattıktan sonra keçilerinin cinsel anlamda daha aktif olduğunu gözlemlediğini söyleyerek topladığı otları verir. Çobana kızıp kovsalar da oğulları yine de herkesten gizli o otlardan yer ve bir yıl sonra da nur topu gibi bir oğulları olur.

Bu hikâyede anlatıldığı üzere;

Kadınlarda ve erkeklerde cinsel isteksizlik ve korkuya bağlı ereksiyon gibi problemlerde çare olduğu bilinmektedir. Erkeklerde sperm sayısını artırır. İktidarsızlık, ostropoz, orgazm sorunlarını önler. Kısacası çiftler arasındaki cinsel yaşamı daha güçlü hale getirir. Özelikle bebek sahibi olmak isteyenlere önerebileceğimiz bir bitkidir.

Vücudun enerjisini arttırarak yüksek tansiyonu düşürür. Dikkat dağınıklığını önler ve zihnin odaklanma kapasitesini arttırdığı bilinmektedir. Kalp damarlarını genişletir fasiküller direncini azaltır ve kan akışını hızlandırır.  Damarları güçlendir ve genişleterek kaslara daha fazla besin taşınmasını sağlar. Aynı zamanda kas gevşetici özelliği vardır. Hafızayı güçlendirerek hafıza kaybını önler. Karaciğer hastalıklarında etkilidir bronşit ve eklem ağrıları gibi rahatsızlıklar için önerilmektedir.

Her bitkinin insan sağlığına faydalı bileşenleri olduğu kadar, zararlı bileşenleri de vardır. Bu nedenle güvenilir tesislerde ayrıştırılarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına uygun üretilmiş ve onay alınmış şekilde kullanılmasını tavsiye ederim.

Değerli okurlar bu hafta da sizlere, afrodizyak özelliği ile bilinen, kadın ve erkeklerde cinsel yaşamı daha güçlü hale getiren epimedium bitkisi ve faydalarından bahsettim.  Haftaya doğanın farklı bir mucizesi ile buluşmak dileğiyle, sağlıkla kalın hoşça kalın.

YORUMLAR

  1. Ünsal dedi ki:

    Vermiş 0ldugunz bilgiden dolayı çok teşekkür ederim