28 Ekim 2026, 06:46:45
Dolar 49,8408
Euro 55,4688
Altın 6.512,13
BİST 11.151,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Çok Bulutlu
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Per 17°C
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 17°C

Ukrayna'da halka savaşın acısını unutturmak için yollara düşen koro köy ve şehirleri geziyor

Rusya’ya karşı savaşın sürdüğü Ukrayna’da ağır çatışmaların izlerini taşıyan yerleşim yerlerinde yaşayan halkı mutlu etmek için yollara düşen kilise korosu mini konserler veriyor.

Ukrayna'da halka savaşın acısını unutturmak için yollara düşen koro köy ve şehirleri geziyor
31 Aralık 2022 15:00
1.966
A+
A-

KIEV (AA) – Başkent Kiev bölgesinde yer alan, savaşın başladığı ilk dönemlerde ağır çatışmalara sahne olan şehir ve köylerde kalanlar zor şartlar altında yaşıyor.

Özellikle şubatın sonundan nisanın ilk günlerine kadar yoğun çatışmaların olduğu yerleşim yerlerinde kalanlar, hala savaşın açtığı yaraları sarmaya çalışıyor.

Yılbaşı gecesi yaklaşmasına rağmen yeni yılı karşılamak için fazla bir hazırlığın görülmediği köy ve kasabalarda birçok kişi, insani yardımlar sayesinde hayatlarını sürdürüyor.

Ukrayna’da otobüsle yollara düşen kilise korosu, ülke genelinde savaşın izlerini taşıyan yerleşim yerlerini ziyaret ediyor, yıkılmış evler, yanmış arabaların arasında ilerliyor ve bölge sakinlerinin evlerinin kapılarını çalıyor.

Savaşın acı yüzünü yansıtan köylerdeki evlerin bahçeleri ve kapı önlerinde halkın acısını paylaşan grup, sivillere yeni yıl hediyeleri dağıtırken uğradıkları her evin önünde şarkılarını seslendiriyor.

Koronun ziyaret ettiği Borodyanka şehrine yakın Zahaltsi köyünde ahali, kapılarının önünde gençlerin söylediği şarkıları dinleyip aldıkları yeni yıl hediyeleriyle kısa süreliğine de olsa savaşın acısını unutarak gülümsemeye çalışıyor.

Koroda gitar çalan 24 yaşındaki Aleksander Valkanov, AA muhabirine, yılbaşı gecesinden önce halka yardım dağıtarak moral vermeye çalıştıklarını belirtti.

Arkadaşlarıyla Ukrayna’nın Rivne bölgesine bağlı Sarnı şehrinden yola çıktıklarını dile getiren Valkanov, “İnsanlara hediyeler dağıtmak, onlara şarkı söyleyerek mutluluk vermek için geldik.” dedi.

Yola çıktıkları otobüsle insani yardımı taşıdıklarını, ulaştıkları bölgelerde ihtiyaç sahiplerine gıda ve yardım malzemeleri dağıttıklarını kaydeden Valkanov, Kiev bölgesinde Buça, Gostomel ve İrpin şehirleri ile Vorzel kasabasını de ziyaret ettiklerini söyledi.

Savaşın yarattığı zorlukları halka unutturmak için ekiple cephe hatlarına yakın şehirlere giderek yardım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini anlatan Valkanov, “Siz de gördünüz, insanlar bizi görünce ağlıyor. Onlara umut vermeye çalışıyoruz. İnsanların çok yardıma ihtiyacı var.” dedi.

Halk, bizden yardım bekliyor

Akordiyon çalarak arkadaşlarıyla şarkı söyleyen 19 yaşındaki Vitaliy Khomech de savaşın başlangıcındaki şiddetli çatışmalarda bu köyün büyük hasar gördüğünü belirtti.

Zahaltsi köyünde kalanların yardıma ihtiyaç duyduklarını kaydeden Khomech, “Siviller, bizi büyük sevinçle karşılıyor, bir yandan da yardım bekliyorlar bizden.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Davit Kachkachishvili

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.