23 Eylül 2026, 05:21:48
Dolar 48,8293
Euro 55,9321
Altın 6.848,34
BİST 13.198,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Yağmurlu
İstanbul
17°C
Yağmurlu
Per 20°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

5 günlük bebeğe şiddet: Hemşire hakkında yakalama kararı

Kahramanmaraş’ta 5 günlük bir bebeğe şiddet uyguladığı iddia edilen hemşire hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Olayda, Deniz Esin Bozoklar isimli bebeğin darp edilmesi sonucu bedensel ve zihinsel engelli kaldığı öne sürülüyor.

5 günlük bebeğe şiddet: Hemşire hakkında yakalama kararı
23 Ocak 2026 21:52
2.115
A+
A-

Olay, 26 Mayıs 2021 tarihinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandı. Sema ve Abdullah Bozoklar çiftinin düşük kilolu olarak dünyaya gelen ve bu nedenle kuvöze alınan bebekleri Deniz Esin Bozoklar’ın, hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık tarafından darp edildiği iddia edildi. İddiaya göre Bağrıyanık, kan alma işlemi sırasında ağlayan ve huysuzlanan bebeğe sinirlenerek başına defalarca vurdu ve bacaklarını sıktı.

Yaşananlar hastanenin güvenlik kameralarına yansırken, olay 5 gün sonra başka bir hemşirenin bebeğin bacağındaki şişliği fark etmesi üzerine ortaya çıktı. Durumun hastane yönetimine bildirilmesinin ardından güvenlik kamerası kayıtları incelendi ve bebeğin hemşire tarafından darp edildiği tespit edildi.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Hazel Dırık Bağrıyanık’ın hastanedeki görevine son verildi. Kahramanmaraş İl İdare Kurulu da hemşirenin yargılanmasına izin verdi. Hakkında “kasten yaralama” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Bağrıyanık, tutuksuz olarak yargılanıyordu.

[eii post_id=”312149″ theme=”1″]

Kahramanmaraş 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmaya taraf avukatları katılırken, sanık hemşire duruşmada yer almadı. Duruşmada konuşan Deniz Esin Bozoklar’ın ailesinin avukatı Sait Bolat, şiddet anlarına ait görüntülerin dava dosyasına girdiğini belirterek, sanığın tutuklanmasını talep etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.