DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet, Millet, Sektör Ve Gelecek Nesiller Hedefte

Ekonomi ve üretimin, nüfus oranıyla doğru orantılı olarak gelişmesinin önemini belirten Dr. Önsal, eğitim, sağlık, barınma gibi temel ihtiyaçların toplumsal yaşam standartlarının dengesinin ve kalitesinin bu denklemle sağlanabileceğini ifade etti.

Devlet, Millet, Sektör Ve Gelecek Nesiller Hedefte
19.04.2022
11.830
A+
A-

MevzuHaber Genel Yayın Yönetmeni Fatih Özben, Türk Metal Sendikası Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Naci Önsal’ın konuğu oldu.

TNB Teknoloji Antalya İl Temsilcisi Gülseren Yüksel eşliğinde yapılan ziyarette, Dr. Naci Önsal, Türk Metal Sendikası ve 20 ülkede faaliyet gösteren 70 sendikanın üye olduğu, 10 milyonun üzerinde çalışan üyenin yer aldığı Avrasya Metal İşçileri Federasyonu ile birlikte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dr. Önsal, Avrasya Metal İşçileri Federasyonuna bağlı Sendikaların üye ve yöneticilerinden oluşan heyetin Türkiye’de misafir edildiğini, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduklarını ve konuk heyetlerin değişerek yıl boyunca çalışmaların devam edeceğini anlattı.

Yapılan programlar içerisinde milli ve manevi değer taşıyan ayrıca tarihi önemi bulunan yapılarında yer aldığını, bu sayede yurt dışından gelen yabancı heyete Türkiye’yi tanıtmak adına duyarlılıkla çalışmalarını planlayarak icra ettiklerinin altını çizen Dr. Önsal, Sendika olarak faaliyetlerini çok yönlü olarak planlama hassasiyetlerini belirtti.

Yabancı ziyaretçilere düzenlenen programlar dahilinde gezi ve alışveriş kapsamında ayırılan zaman dilimlerinde ekonomiye katkıda bulunma, faydalı olma gayret ve duyarlılıklarının da önemli ayrıntılardan olduğu, planlamalarda bu gibi detayların titizlikle düşünüldüğü belirtildi.

Yabancı Ziyaretçilerin mesleki ki gezi ve gözlemlerinin yanı sıra eğitim programlarıyla akademik olarak da desteklendiğini, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğunu, bu durumun mesleki gelişim adına tüm taraflara fayda sağladığını vurgulandı.

Türk Metal Sendikasının uzun süredir çalışmaları arasında yer alan Akdeniz Konferansı  çalışmaları hakkında da bilgi veren Dr. Naci ÖNSAL;

Akdeniz Havzası olarak adlandırılan Roma ve İzmir hattı arasında yer alan İspanya, İtalya gibi birçok ülkeyi kapsayan çalışmayı uzun süredir yürüttüklerini ve bunun hem meslek adına hem de taraf ülkeler adına büyük kazanımlara temel oluşturacak proje olduğunu ifade etti.

Dr. Naci Önsal, Sendika olarak üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak adına sürdürülen çalışmalar yanında uluslararası çalışmalarla da etkinliklerini artırdıklarını söyledi. Türkiye’ye nasıl daha faydalı daha pozitif katkılı çalışmalar yapabileceklerinin arayışında olunduğunu belirtti.

Dr.Naci Önsal  uluslararası ve  ulusal kongreler düzenlediklerini, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri öğrencileri için düzenledikleri Gençlik Kurultayı’nın 7.ni düzenlemekte olduklarını, gençlere  önem verdiklerinin altını çizdi. 32 Üniversiteden öğretim görevlileri refakatinde gelen öğrencilerin program süresince yaptıkları konuşmalara ve sunumlara sadece dinleyici olarak katıldıklarını bu sayede gençlerin daha iyi anlaşılabilmesini hedeflediklerini, mesleki gelişime, değişen ve gelişen teknolojiye genç neslin sesiyle ve gözüyle bakıldığını belirtti.

Yüzölçümü olarak dünyada 36. Sırada, nüfus olarak 17. Sırada yer alan Türkiye’nin gündemlerine duyarlılıklarının da sendikal anlamda olduğu kadar akademik anlamda da önemli olduğunu vurguladı.

Ekonomi ve üretimin, nüfus oranıyla doğru orantılı olarak gelişmesinin önemini belirten Dr. Önsal, eğitim, sağlık, barınma gibi temel ihtiyaçların toplumsal yaşam standartlarının dengesinin ve kalitesinin bu denklemle sağlanabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin yıllık standart yüzde 5 oranında büyüme potansiyeline sahip olduğunu, bu oranın nüfus oranı ile dengesinin toplumsal yaşam koşullarıyla doğru orantılı olması gerekliliğini ifade eden Dr. Önsal, büyüme oranının artmasının nitelik ve kalite standartlarının göz ardı edilmeden sağlanmasının da denge içerisinde var olan unsurlar arasında yer aldığını belirtti.

İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstrisi alanında birçok kitaba imza atmış olan Dr. Naci Önsal’ın son eseri 4 ciltten oluşan “Karikatür Notları” isimli kitabı alışılagelmiş tanımların dışında özellik taşıyor.

1971 yılında başlayan çalışma hayatı süresince petrol, kömür, elektrik ve metal sektörlerinde ki birçok kamu şirketleri yönetim kurulunda yer alan, Yüksek Hakem Kurulu, Kamu işverenleri, işçi ve işveren temsilcilikleri yapan, alanında lisans ve lisansüstü dersler veren, birçok ilklere imza atan Dr. Naci Önsal “Plan ve programımın başrolünde yer alan, hayallerimi süsleyen emeklilik hedefine ulaşma gayretindeyim” sözleriyle kaleme aldığı son kitap serisi olan Karikatür Notları’nın hikâyesini, “Sonunda yoruldum, sendikacılık gibi ciddi bir işi bırakmadım fakat daha ciddi bir iş ile ilgilenmeye başladım” sözleriyle  özetledi.

İş yaşamında gelişimin sağlanabilmesi için genç neslin önünün açılmasının zorunlu olduğunu ifade eden Dr. Naci Önsal “Bu ahlak ve düşünceyle zamanı geldiğine inandığımda yöneticilik görevlerimi sonlandırarak ardımda ki zinde ve genç insanların önünü açmaya gayret ettim. Atatürk milliyetçisi olarak, Anayasada belirtilen unsurlara uygun şekilde Türkiye Cumhuriyetinin kendine özgü mozaik yapısı ve kültürel zenginliğinin hazzı ile yaşamımı tecrübe ve birikimlerimi, bilgimi aktarma mesaime devam etmeye gayret ediyorum” dedi.

 

Türkiye Noterler Birliği Başkanlığı uhdesinde kurularak hizmet veren, alanında yetkilendirilmiş ilk kuruluş olan TNB Teknoloji Antalya İl Temsilcisi Gülseren Yüksel dijital dönüşüm olarak ifade edilen ve içinde bulunduğumuz çağın gereklilikleri, faydaları olarak görülen hizmet ve ürünleri hakkında bilgi verdi.

Yüksel kullanıcıların zaman, maliyet başta olmak üzere birçok alanda kazanç sağladıkları, hukuki olarak delil, tebliğ, bildirim, kanıt sıfatı taşıyan sistemsel hizmetleri ile Sendikaların, Meslek Odaların, Kooperatif ve benzeri birçok yapının yanı sıra özel şirketlerin ihtiyacı ve tercihi olan personel işlemleri başta olmak üzere, yönetim kurulu, şube ve üyelere yapılması gerekli bildirimlerin sağlandığı çevreci ürünleri  tanıtarak, önemini belirtti.

Yüksel sözlerini, Dr. Naci Önsal’ın tüm anlatımlarını takdir ve hayranlıkla dinlediğini, tamamına katıldığını özellikle genç neslin gelişmesi, eğitilmesi ve zamanı geldiğinde görev başına geçerek sorumluluk alması, bilgilerini icra edebilmesi imkânlarının verilmesi düşüncesini “Ulu çınar dibinde fidan yetişmez” sözüyle ifade etti.

 

Ziyaret Dr. Naci Önsal’ın kaleminden hayat bulmuş “Karikatür Notları” kitap serisini imzalayarak konuklarına takdim etmesi ve Gülseren Yüksel’in uzun zamandır hasret kaldığım ve şuan dahilinde bulunduğum Lam’ı- Cim’i olmayan bir görüşmenin hazzını yaşatan Dr. Önsal’a teşekkürlerini sunmasıyla ve MevzuHaber Genel Yayın Yönetmeni Fatih Özben’ in her iki değerli isme ayırdıkları vakit ve paylaştıkları bilgiler için teşekkür etmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.