DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

15 – 21 Mart Astroloji Gündemi

Ay – Venüs karesi ve hemen ardından Venüs’ün koç burcuna geçişi de yine Türkiye’nin 10. Evinde gerçekleşecek. Devlet büyükleri veya hükümet tarafında gerçekleşecek olan ani saldırgan çıkışlar, fevri söylemler ve kararlar olabilir. Ancak önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Güneş- Venüs kavuşumunun Türkiye’nin 12. Evindeki halkı simgeleyen Ay’a aldığı kare açı bu adımların halk tarafından pek hoş karşılanmayacağını gösteriyor.

15 – 21 Mart Astroloji Gündemi
15.03.2021
5.130
A+
A-

Balık burcundaki yeniay bu haftanın en etkili astrolojik olaylarından biri olacak. Bu yeniay 13 Mart’ta devreye girdi. Yanında ise Güneş, Neptün Venüs vardı. Yeniay bir şeylerin planlanması, niyetlenilmesiyle ilgilidir. Bu yeniayın kavuşumları da devreye girdiğinde bizler zaman – mekan kavramının ötesinde soyut kavramlara ve sezgilerimize yönelebilir ve hayatımızda bu yönde yenilik getirmek için planlar yapabiliriz.

Her yeni ay taze başlangıçların zamanıdır. Balık yeniayı ise bilinçaltımızın çözümlenmesi ve boyumuzu aşan güçlere teslimiyet için başlangıçların zamanı olabilir. İbadet, meditasyon, yoga, spiritüel başlangıçlar, yardım ve bağışla ilgili yeni oluşumlar balık yeniayı konusudur. Hemen arkasından ay koç burcuna girdiğinden bu konuda yeni girişimler söz konusu olabilir. Hastane ve hapishanelerle ilgili yeni yasalar da bu bir iki haftada çıkabilir. Petrol, doğalgaz işçileri ve uyuşturucu satıcılığı ile ilgili yeni kararlar alınabilir.

Ay bu hafta 16 Mart’ta boğaya arkasından 19 Mart’ta ikizlere ve 21 Mart’ta yengece geçecek. Ay boğadayken yeme içmeye daha düşkün, konfor alanını maddi manevi tercih edeceğimiz, duygusal hazlara daha düşkün birkaç gün geçirebiliriz. Çevremizi doğum haritamızda boğa burcunun etkili olduğu ev konularında daha sahiplenici bulacağız. 19 Mart’la beraber ikizler burcuna geçen ayla beraber ise duygusal olarak sosyalleşmeye daha yatkın olabilir, bol bol iletişim kurmak isteyebilir, yazışmalara, araç ve ulaşım konularına ağırlık vermek isteyebiliriz. 21 Mart’ta ay yengeç burcuna geçecek. Bu birkaç günde ise aile, vatan konuları ön planda olabilir ve midemiz ile ilgili hassaslık yaşayabiliriz.
Bu hafta gündem kalabalık. Merkür’ün Balık burcuna geçişi, Ay – Plüton karesi, Güneş’in koç burcuna geçmesi ve Ay – Venüs karesi bu haftanın ana başlıkları

Türkiye Gündemi (15-21 Mart);

Türkiye’nin 10. Evinde gerçekleşecek olan balık yeniayı ise devlet büyükleri ve hükümetin yukarıda saydığım başlıklarla ilgili alınacak yeni aksiyonları değerlendirme ve pratiğe geçirme sürecini gösterebilir.

16 Mart’ta Türkiye’nin 9. Evinde Merkür Balık burcuna geçtiğinde ise petrol, doğalgaz ile ilgili medyada bazı haberler gündem olabilir. Bununla ilgili uluslararası ticaret için atılımlara ve yeni yasalar çıkarılmaya niyetlenilebilir. Gizli ve yasadışı örgütlerle ilgili de dava süreçleri medyada gündeme gelebilir. Sinema- televizyon sektörüyle ilgili de yeni gelişmeler olabilir, yeni girişimlerin haberlerini duyabiliriz. Beyaz perde ile ilgili yeni kararlar alınabilir. E-ticaret dolandırıcılığına karşı yeni kararlar alınabilir, uyarılar yapılabilir.
Ay-Plüton karesiyle uzun zamandır planlanmış olan ölümcül terör saldırısı veya patlama girişimi meydana gelebilir.
Güneşin koç burcuna geçmesiyle devlet büyükleri arasında bazı saldırgan çıkışlar gündeme gelebilir. Yeni partiler kurulabilir. Hükümette yeni girişimler gerçekleşebilir.
Ay – Venüs karesi ve hemen ardından Venüs’ün koç burcuna geçişi de yine Türkiye’nin 10. Evinde gerçekleşecek. Devlet büyükleri veya hükümet tarafında gerçekleşecek olan ani saldırgan çıkışlar, fevri söylemler ve kararlar olabilir. Ancak önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Güneş- Venüs kavuşumunun Türkiye’nin 12. Evindeki halkı simgeleyen Ay’a aldığı kare açı bu adımların halk tarafından pek hoş karşılanmayacağını gösteriyor.

Merkür’ün Balık burcuna geçişi (16 Mart)
İletişim dilimizde daha duygusal ve teslimiyetçi olacağımız bir dönem geliyor. Duygu sömürüleri de yoğunlaşabilir. Ayrıca iletişimde daha kesin ve net cümleler kurmaya çalışmalı ve imalardan kaçınmalıyız. Çünkü bu tip bir yaklaşım yanlış anlaşılmalara ve belirsizliklerden doğabilecek bir takım sorunlara neden olabilir.
Bilinçaltı çalışmalarda başarılı, sezgisel yönümüz ise daha kuvvetli olacak.
Yardım, bağış konuları ile ilgili bazı belgeler imzalanabilir, bazı haberleşmeler olabilir. Burada da kandırılmamaya dikkat etmeliyiz.
Bu dönemde TV, filmler ve sinema dalına ilgimiz artabilir.
Alım-satım, pazarlama, ticaret konularında dolandırıcılıklar artabilir. Dikkatli olmalıyız.

Ay – Plüton karesi (16 Mart)

Ay koç burcundayken oğlak burcundaki Plüto ile kare açı yapıyor.
Bu birkaç günde kariyer, iş, toplum kuralları ile ilgili köklü değişimleri düşünebilir, krizlere yatkın olabiliriz. Burada uzun zamandır biriktirdiğimiz bazı problemlerle ilgili patlama yaşayabiliriz. İşi bırakmak veya değiştirmek isteyebiliriz.
Toplum kurallarına, otoriteye bir başkaldırı güdümüz olabilir.

Güneş koç burcunda (20 Mart)

Güneşin koç burcuna geçmesiyle daha saldırgan ve fevri çıkışlarımız olabilir.
Yeni girişimlerde bulunmak isteyebiliriz.
Enerjimiz yoğun olacak ve koç burcunun doğum haritamızda bulunduğu ev ve gezegen konumuna göre ilgili alanda hareketli günler geçirebiliriz.
Koç burcu benlik, evlilik ve aşk evinde olanlar (1., 5. ve 7. Evler) olumlu açılarda yeni evlilik teklifleri ve ilişkide güzel gelişmeler yaşayabilirler. Olumsuz açılarda ani öfke patlamaları ve krizler deneyimlenebilir.
Otoriter ve lider tavırlar sergileyebiliriz. İnsiyatif alıp harekete geçmekte daha rahat olabiliriz.

Ay-Venüs Karesi ve Venüs’ün Koç burcuna geçişi (21 Mart)

Ay – Venüs karesi 29 derecede meydana geldiği için ikili ilişkilerdeki şiddetli duygusal krizler gündemimizde olabilir. Burada konu aldatma-aldatılma da olabilir, duygusal manipülasyonlar ve duygu sömürüleri ve ilişkide belirsizliklerden kaynaklı da olabilir. Hemen arkasından Venüs koç burcuna geçiyor ve burada ilişkilerdeki saldırgan tavırları arttırıyor. Ani kararlardan, fevri çıkışlardan uzak durmalıyız. Öfke patlamaları yaşamamak için sakinleştirici aktivitelere yönelmeliyiz. İyice sakinleşmeden iletişime geçmemekte fayda var.
Alım-satım, pazarlama, finans konularında krizler yaşanabilir. Burada da yine dolandırıcılıklara dikkat etmeliyiz. Ani para kayıpları yaşanabilir.

Doğum Haritamız ve Biz

Geçen haftaki yazımda, sizlere parça parça doğum haritanızı nasıl okuyabileceğinizi anlatacağımdan bahsetmiştim. Hangi gezegenimiz hangi evimizde hangi burçta, hangi burç hangi evimize denk düşüyor? Yükselen çizgimiz nerede? Bunları anlamak doğum haritamıza ihtiyacımız var. Bu hafta doğum haritasının genel özelliklerinden bahsedeceğim ve yükselen çizgimizin hangi derecede ve hangi burçta olduğunu haritamızda nasıl görebileceğimizi anlatacağım. Böylelikle yükselen burcumuzu haritamızdan bulabileceğiz.

Doğum haritamız doğduğumuz anda gökyüzündeki planetlerin doğum yerimize göre olan yerleşimlerini ve birbirleriyle olan etkileşimlerini gösteren bir şemadır ve bize özeldir. Doğum haritamızı çıkarmak için öncelikle doğum bilgilerimiz olan doğum tarihimiz, doğum saatimiz ve doğum yerimizi kesin olarak bilmemiz gerekiyor. Doğum saatimiz ne kadar kesin olursa o kadar doğru bir harita elde ederiz. Bu bilgileri biliyorsak doğum haritamızı internet üzerinden bulacağımız herhangi bir siteden çıkarabiliyoruz.

Doğum Haritamız şekildeki gibi 12 parçaya bölünmüş bir çemberden oluşur ve her bölüm bir evi temsil eder. Haritamızda bu nedenle 12 tane ev vardır. Ev numaraları en solda kalan çizgiden başlayarak saat yönünün tersinde artarak ilerler. En soldaki çizgi başlangıç noktasıdır ve yükselen çizgimizdir. Bu çizginin altında yazan 1 sayısı bu çizginin altında kalan bir dahaki çizgiye kadar olan alanın 1. Ev olduğunu gösterir. Saatin tersi yönünde her bölümde numaralar artarak ilerler ve 12. Ev ile biter.


Bu haritada en soldaki yükselen çizginin solunda yengeç burcunun simgesi var ve 7 dereceyi gösteriyor. Yani bu haritanın sahibinin yükselen burcu yengeç ve yükselen çizgisi yengeç burcunun 7 derecesinde bulunuyor.

Gelecek hafta evlerin anlamlarından bahsedeceğim. Bu sırada öğrenmek isteyenler için tabiki ödev de vereceğim. Ödeviniz her burcun simgesini öğrenmek olacak.
İyi haftalar dilerim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.