28 Eylül 2026, 15:13:00
Dolar 48,9821
Euro 55,7624
Altın 6.570,31
BİST 12.899,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
20°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 19°C

Malatya’da tüp bebek ünitesinin ilk bebekleri doğdu

Malatya’da tüp bebek ünitesinin ilk bebekleri doğdu
28 Eylül 2026 08:23
252
A+
A-

MALATYA – BHA

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi’nde tedavi gören 37 yaşındaki Nihal Kalkan’ın ilk tüp bebek denemesinde ikiz gebelik elde edildi. Gebelik sürecindeki perinatoloji takipleri de merkezde gerçekleştirilen Kalkan, biri kız, biri erkek iki bebeğini sağlıklı şekilde dünyaya getirdi.

Yaklaşık bir buçuk yıldır hizmet veren ünitede gerçekleştirilen tedaviler sonucunda dünyaya gelen ikizler, merkezin ilk bebekleri olarak kayıtlara geçti.

“Merkezimizin ilk bebekleri”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Pınar Kırıcı, doğumun ardından yaptığı açıklamada, “Bugün hastamızın doğumunu gerçekleştirdik. Merkezimizin ilk bebekleriydi. Hastamız bize güveniyordu, biz de onun güvenini boşa çıkarmadık.” dedi.

Ünitenin Malatya’nın yanı sıra çevre illerden gelen hastalara da hizmet verdiğini belirten Kırıcı, çocuk sahibi olmak isteyenlerin merkeze başvurabileceğini söyledi.

Birçok işlem aynı ünitede yapılıyor

Ünitede görev yapan Dr. Nihal Mavral, merkezde aşılama, yumurta büyütme, yumurta toplama, embriyo transferi ile embriyo dondurma ve saklama işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirtti.

İkizlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden Mavral, “Birinci bebeğimiz erkek, ikinci bebeğimiz kız olarak dünyaya geldi.” diye konuştu.

“Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza aldık”

Tedavi sürecini anlatan anne Nihal Kalkan, “Bu süreç çok sıkıntılı bir süreçti ama beni motive ettiler, gayet rahat geçti. Emeği geçen tüm hocalarımıza ve ekibine çok teşekkür ederiz. Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza aldık.” ifadelerini kullandı.

Emrah Kalkan da dört yıllık evliliklerinin ardından tüp bebek tedavisine başladıklarını belirterek, sağlık çalışanlarının süreç boyunca kendilerine destek olduğunu söyledi. Kalkan, “Bebeklerimizin de sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesine vesile oldular. Hepsine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.