18 Eylül 2026, 18:57:32
Dolar 48,7849
Euro 56,0068
Altın 6.865,03
BİST 13.279,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 21°C

Üniversitelerde yeni dönemin ilk dersi “Terörsüz Türkiye” olacak

Üniversitelerde yeni dönemin ilk dersi “Terörsüz Türkiye” olacak
18 Eylül 2026 13:36
198
A+
A-

ANKARA – BHA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yeni eğitim-öğretim dönemine ilişkin üniversitelere yazı göndererek, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı açılış törenlerinde ve ilk derslerde “Terörsüz Türkiye” hedefinin işlenmesini talep etti.

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın imzasıyla üniversitelere gönderilen yazıda, Türkiye’nin huzur ve güvenliğinin, milli birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin ve toplumsal bütünleşmesinin güçlendirilmesine yönelik önemli bir süreçten geçtiği belirtildi.

Üniversitelerden akademik çalışmalar yapılması istendi

Yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konulan “Terörsüz Türkiye” hedefinin bu süreç açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.

Üniversitelerin bilimsel bilgi, araştırma kapasitesi ve akademik birikimleriyle sürece katkı sunmasının önemine vurgu yapılan yazıda, söz konusu hedefin farklı disiplinlerin katkısıyla ele alınması istendi.

Bu kapsamda konunun sosyal, ekonomik, hukuki, siyasi, kültürel ve güvenlik boyutlarıyla değerlendirilmesi, akademik çalışmalar yapılması ve panel, konferans ile çalıştaylar düzenlenmesi talep edildi.

İlk derslerde konu ele alınacak

YÖK, üniversitelerin 2026-2027 eğitim-öğretim yılı açılış törenlerinde ve ilk derslerinde “Terörsüz Türkiye” hedefinin işlenmesinin öğrencilerin konuya ilişkin farkındalıklarının artırılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Yazıda ayrıca bu çalışmaların toplumsal huzur ve güven ortamının güçlendirilmesi, milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi ve toplumsal bütünleşmeye katkı sunacağı ifade edildi.

YÖK, üniversitelerden konuya ilişkin gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.