Bornova’da moto kuryeler parkta buluştu: Talepler aktarıldı
İZMİR – BHA
Kuryeler mesleki sorunlarını anlattı
Bornova Kent Konseyi, Bornova Kent Konseyi Moto Kurye Çalışma Grubu ile Bayraklı ve Bornova Moto Kurye Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Kazım Dirik Mahallesi’ndeki Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı içerisinde bulunan Moto Kurye Parkı’nda gerçekleştirildi.
Bornova ve çevre ilçelerden yüzlerce moto kurye motosikletleriyle etkinliğe katılırken, Bornova Belediyesi tarafından tavuklu pilav, ayran ve meşrubat ikram edildi. Mahalle sakinlerinin de ilgi gösterdiği buluşmada kuryeler, çalışma koşullarında karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini yerel yönetime iletti.
Başkan Eşki kuryelerin taleplerini dinledi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, etkinlikte kuryelerin masalarına konuk olarak sorunlarını dinledi.
Eşki, moto kuryelerin kent yaşamının önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek, “Moto kuryelerimizin her zaman yanındayız” mesajı verdi.
Moto Kurye Parkı’nın kuryelerin dinlenebileceği ve insani şartlarda mola verebileceği bir alan olarak hayata geçirildiğini belirten Eşki, kuryelerin trafikte karşılaştığı can güvenliği sorunlarını ve mesleki zorlukları dinlemeye devam edeceklerini ifade etti.
Eşki, Bornova Belediyesi olarak çalışanların ve kuryelerin hayatını kolaylaştıracak projeler üretmeyi sürdüreceklerini söyledi.
“Yerel yönetimle emekçiler arasında köprü oluyoruz”
Bornova Kent Konseyi Başkanı Av. Doğan Baran Mengüş de kuryelerin örgütlü mücadelesine ve haklarına dikkat çekti.
Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Moto Kurye Çalışma Grubu ve dernekle birlikte kuryelerin sesi olmak için çalıştıklarını belirten Mengüş, etkinlik sayesinde kuryelerin sorunlarını doğrudan belediye başkanına aktarabildiğini söyledi.
Mengüş, bu buluşmanın yerel yönetim ile moto kuryeler arasında kurulan iletişimin bir göstergesi olduğunu belirterek, etkinliğe katılan kuryelere ve derneğe teşekkür etti.
Türkiye’nin ilk Moto Kurye Parkı
Bornova Belediyesi tarafından Kazım Dirik Mahallesi’ndeki Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı içerisinde hizmete açılan Moto Kurye Parkı, kuryelerin dinlenme ve sosyalleşme alanı olarak kullanılıyor.
Etkinlikle birlikte park, bu kez yalnızca bir dinlenme noktası olarak değil, moto kuryelerin mesleki sorunlarını ve taleplerini yerel yönetime aktarabildiği bir buluşma alanı olarak da kullanıldı.