Tekin Ekinci Keçiören Kent Konseyi Başkanı seçildi: 150 oyun tamamını aldı
ANKARA – BHA
150 delegenin tamamından destek
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Keçiören Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık seçiminin yanı sıra yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Genel kurulun en önemli gündem maddesi olan başkanlık seçiminde tek aday olarak yer alan Tekin Ekinci, açık oylamada kullanılan 150 oyun tamamını aldı.
Genel kurula Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Aygün ve Mustafa Şen’in yanı sıra Kent Konseyi üyeleri, delegeler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri ile muhtarlar katıldı. Genel kurulun divan başkanlığını ise Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serkan Bedirhanoğlu yaptı.
71 kişilik yürütme kurulu oluşturuldu
Genel kurulda başkanlık seçiminin ardından Kent Konseyi’nin yeni 71 kişilik Yürütme Kurulu da belirlendi.
Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi başkanlarının ise yapılacak Yürütme Kurulu toplantısında gerçekleştirilecek seçimle belirlenmesine karar verildi.
Ekinci: Görevimiz mirası geleceğe taşımak
Keçiören Kent Konseyi Başkanı seçilen Tekin Ekinci, genel kurulun ardından yaptığı değerlendirmede Keçiören’in tarihi, kültürü, dayanışma ruhu ve çalışkan insanlarıyla Türkiye’nin örnek ilçelerinden biri olduğunu söyledi.
Ekinci, “Keçiören; tarihiyle, kültürüyle dayanışma ruhuyla ve çalışkan insanlarıyla Türkiye’nin örnek ilçelerinden biridir. Bu topraklarda geçmişin izleriyle geleceğin umutları yan yana yaşamaktadır. Bizim görevimiz bu güzel mirası koruyarak daha güçlü bir geleceğe taşımaktır.” ifadelerini kullandı.
Ekinci ayrıca Kent Konseyi çalışmalarına verdiği katkı ve iş birliği nedeniyle Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’a teşekkür etti.