DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Şehirden Kaçmak…

Sesli Dinle

Kamp yapmak; benim hayatımın bir parçası, şehirden kaçmak için sıklıkla başvurduğum bir araç haline geldi.

20.08.2020
9.384
A+
A-

Siz bu yazıyı okurken muhtemelen ben; kendi yaptığım karavanımla, küçük çaplı bir Türkiye turuna çıkmış olacağım. Karavan konusu malum, özellikle pandemi sebebiyle şu sıralar çok popüler. Konuşulacak çok şey var bu konuda ama önce kendimi anlatmam daha uygun olur diye düşünüyorum. Zaten sonraki yazılarımda karavan deneyimlerimi detaylı bir şekilde anlatacağım.

1983 yılında Adana’da dünyaya geldim. İlk, orta ve lise öğrenimimi tamamladıktan sonra üniversite için ayrıldım Adana’dan. Akraba ziyaretleri dışında da bir daha yolum düşmedi memleketime. Üniversitede makina mühendisliği okudum. Mezuniyet sonrası, iş sebebiyle, Gaziantep’e yerleştim. Bir süre Gaziantep’te yaşadıktan sonra, 2010 yılında Ankara’ya yerleştim.

Gezmeye, yeni yerler görmeye ilgim de Ankara’ya yerleştikten sonra başladı. Başlangıçta, arkadaşlarımın teşvikiyle, günübirlik gezilerle başladığım bu macera, zaman içerisinde bir tutkuya dönüştü. Sonra, bir gün yine arkadaşlarım sayesinde kamp hayatını deneyimleme fırsatım oldu. Hiç unutmuyorum; ilk kampımı, Kastamonu il sınırları içerisindeki Ilgaz Dağı’nda yapmıştım. Hani şu Anadolu’nun yüce bir dağı olan. Aslında; “çok da iyi bir kamp deneyimiydi.” diyemem çünkü ilk gece çok şiddetli bir yağmura yakalandık. Çadırlarımızın çok yakınına düşen yıldırımlar da cabası. İyi bir gece geçirmesem de doğada bulunmanın, şehirden ve kalabalıklardan uzak olmanın verdiği huzurdan mıdır nedir, bu deneyimden keyif aldığımı söyleyebilirim. Hatta Ankara’ya döndükten sonra; “ikinci kampı ne zaman ve nerede yaparım?” diye düşünmeye başladığımı hatırlıyorum. Ikinci kez, üçüncü kez derken yıllar içerisinde kamp yapmak; benim hayatımın bir parçası, şehirden kaçmak için sıklıkla başvurduğum bir araç haline geldi. Kamp konusu da çok merak edilen, en çok soru aldığım konulardan bir tanesi. Anlatacağım efendim, elbette zamanı gelince.

Şehirden Kaçmak” demişken, bu aynı zamanda benim 2016 yılından beri, doğa ağırlıklı gezilerimden paylaşımlar yaptığım Instagram hesabımın da adı. Neredeyse hepimiz zaman zaman kalabalıklardan, beton ucubelerden ve stresten uzaklaşmak, kaçmak istiyoruz. Kullanıcı adımın ortaya çıkışı da işte bu şekilde oldu.

Şehirden kaçacağız kaçmasına da peki gördüğüm o kadar güzel şehirler, ülkeler ne olacak? Eğer size bu şehirleri, ülkeleri anlatmazsam, o zaman kendimi bir “gezgin” olarak adlandırmam doğru olur mu? Olmaz… Bu nedenledir ki, yazılarımda yeri geldiğinde size o güzide şehirleri ve ülkeleri de anlatacağım ama klasik önerilerle dolu sıradan yazılar olmaması için çabalayacağım o yüzden daha çok bu gezilerimin hikayelerini paylaşmak istiyorum sizlerle. “Neler? Nereler? Nasıl? Ne kadar? Çözüm?” başlıklarının altını doldurarak farklı bir sunum hazırlıyorum siz değerli okurlarıma. Görüldüğü üzere, anlatacak çok şey var ve hepsini bir tek yazıya sığdırmak mümkün değil. O yüzden şimdilik bir virgül koymakta fayda var. Bu arada “Kim bu Şehirden Kaçmak?” diye merak ederseniz, Instagram sayfamı ziyaret ederek bir miktar daha fikir sahibi olabilirsiniz.

Sanırım kaçmaya hazırız, o zaman ne bekliyoruz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.