DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Samsun'da şehrin artan yemekleri can dostlara “mama” oluyor

Samsun Büyükşehir Belediyesince restoran ve kurumlardan artan yemekler, sahipsiz hayvanların beslenmesi için mama üretim tesisinde mamaya dönüştürülüyor.

Samsun'da şehrin artan yemekleri can dostlara “mama” oluyor
25.12.2022
444
A+
A-

SAMSUN (AA) – Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yıl boyunca ekiplerce 190 bin kilogram artan yemek toplandı.

Restoran ve üniversiteler, okullar gibi kurumların yemekhanesinden artan yemekleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, topladığı artıkları Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi içindeki mama üretim tesisinde işlemden geçiriyor. İşlem öncesinde toplanan yemekler belirli aralıklarda gıda laboratuvarlarında kontrolden de geçirilerek sahipsiz hayvanlar için gerekli besin ögelerini taşıyıp taşımadığına bakılıyor.

Günlük 600 kilogram mamanın üretildiği tesiste hazırlanan yiyecekler, merkezde bulunan köpek ve kedilere veriliyor. Böylece hem artan yemekler değerlendiriliyor hem de hayvanların yiyecek ihtiyacı karşılanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentteki bütün sahipsiz hayvanlara büyük özen gösterdiklerini belirtti.

Demir, “Mama üretim tesisinde günlük ortalama 600 kilo mama üretiliyor. Mamalarda protein kaynakları ile karbonhidrat kaynakları birleştiriliyor. Kepek, ekmek, makarna gibi birçok karbonhidrat kaynağı kullanılıyor. Fermantasyonu içinde yoğurt ve yoğurt mayası kullanılan mamalar doğal olarak can dostlarımızla buluşuyor. Büyükşehir Belediyesi olarak hem sıfır atık projesine katkı sunup israfı önlerken hem de ekonomik anlamda tasarruf etmiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.