DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sultanlık Bitti Rama-Zam Geldi & İYİ Partide Merkez Sağ Depremi

Paranın dini, dili, sınırı ve rengi olmaz derler çok doğru, yüzde 99 Müslüman bir ülkede mübarek ramazan gününde sözüm ona Müslüman marketlerin yaptığını gayrı Müslimler yapıyorlar mı acaba.
&
İYİ Partinin 2023 vizyonunda ilk hedef merkez sağ adresinde yerini almaktı ve Genel Başkan Meral Akşener başkanlık divanında yaptığı değişiklikle ilk adımı atmış oldu.

07.04.2022
7.904
A+
A-

Hayat pahalılığı insanımızda ne iştah bıraktı ne maneviyat, mübarek ramazan günleri başlamadan gelen zamlar doğal oruç durumundaki vatandaşımızı çileden çıkardı.

Geçtiğimiz Cuma günü market alışverişinde emekli bir vatandaşın isyanı kasada bekleyenlerin ortak sesi olurken günah keçisi durumuna gelen kasiyerler zamlara tepki konusunda mağdurların başında geliyor.

Ramazan günleri başlamadan temel ihtiyaç ürünlerine et, şeker ve un mamullerine yüzde 50’den fazla zam gelince vatandaşın ramazan heyecanı başlamadan bitmiş oldu.

8 Mart 2022 itibariyle son 3 ayda benzine yüzde 102, motorine yüzde 113, LPG’ye yüzde 29 zam yapılınca tüm ürün fiyatları zamlandı. Enerji ve gıda fiyatlarının aşırı derecede artması yüzde 50 zam yapılan asgari ücretin alım gücünü eskisinden daha kötü duruma geriletti.

Zamlar durmuyor veya durdurulamıyor.

İktidar cenahı zamlar konusunda az ve öz konuşma stratejisini uygulaya dursun muhalefet yolsuzluk dosyalarını açıklamaya devam ediyor.

Reel ekonomiyi canlı tutacak denge sağlayacak devlet parasının yap-işlet- devret modeliyle piyasa yerine imtiyazlı şirketlere gitmesi piyasaları daha da daralmasına neden olurken sorunları koltukları koruma uğruna görmekten gelmek her gün halkın sırtına daha fazla yük bırakıyor.

Ramazan ay’ı İslam âleminin yardımlaşma ve paylaşma günlerinin başında gelir, suç oranlarının azaldığı, aile kavramının yeniden hatırlandığı, birlikte aynı zamanda evlerde iftar yapıldığı ve insanların sohbet ettiği günlerdir. Fakat maneviyatında bir bedeli var işler yolundaysa ramazan sofralarında menü zengindir ama cep delik cepken delikse ilahiyatın yerini çaresizlik ve öfke alıyor.

Daha dün evimin yakınındaki alışveriş merkezinde etiketlerin değiştirildiğine şahit oldum, görevliye zam gerekçesini sorduğumda market yöneticine topu attı, marketin yöneticisine neden iki günde etiketleri değiştirildiğini sorduğumda adres olarak toptancıları gösterdi ama belgesini göstermedi ticari sır bahanesiyle.

Her ramazan öncesinde belediyeler gıda üretimi işletmeleri denetler ama zincir marketleri denetleyen yok veya göstermelik denetlemeler var.

İktidar fiyat artışlarında aracılar kadar büyük zincir marketleri de açıklamalarında sorumlu tutuyor. Fakat büyük zincir marketler son 20 yılın eseri değil mi?

Yandaş sermaye yaratma adına “İndirim market” algısıyla açılan marketler bu gün günlük alışverişlerin yüzde 77’sini kontrol ediyor. Mübarek ramazan günleri sözde yandaş olan zincir marketler için adeta fırsat olmuş günü birlik etiketlerini değiştiriyorlar.

Yazının Devamını Yazarın Blog sayfasından okuyabilirsiniz ( Atilla Sağım Blog Link )

 

 

İYİ Partide Merkez Sağ Depremi

İYİ Parti başkanlık divanında yapılan değişiklikle MHP’nin alternatifi görüntüsünden uzaklaşmak merkez sağ partisi olma yolunda radikal adımlar atıldı.

MHP içinden ayrılanların kurduğu İYİ Parti CHP’nin de desteği ile katıldığı ilk seçimlerde TBMM’de grup kuracak sayıya ulaşmıştı. Parti içinde MHP ve muhafazakâr kökenlilerin üst yönetimlerde bulunması il ilçe teşkilatlarına bu akımlardan yöneticilerin gelmesi kısa zamanda sorunlara neden olmaya başlamıştı, özellikle bozkurt işaretleriyle selamlaşmalar farklı siyasi akımlardan gelenleri rahatsız ediyordu.

İYİ Partinin 2023 vizyonunda ilk hedef merkez sağ adresinde yerini almaktı ve Genel Başkan Meral Akşener başkanlık divanında yaptığı değişiklikle ilk adımı atmış oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başkanlık Divanı’nda kapsamlı değişiklik kararını, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında açıkladı. Akşener partisinin başkanlık divanında ;Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın. Genel Sekreter Uğur Poyraz. Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır. Kurumsal İşler Başkanı Cihan Paçacı. Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem. Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat. Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Kamil Erozan. Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz. Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu. Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz, Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel ve STK İşleri Başkanı Burak Akburak isimlerini görevlendirdi.

Akşener, Millet İttifakı içinde 2023 seçimlerine giderken partisi içinde hiçbir gelişmeyi şansa bırakmamak ve açıklamalarıyla ittifak ortağı CHP’yi hedef alan veya ittifakta çatlak görüntüsü yarattığını düşündüğü isimlerinin bazılarının görevini değiştirirken bazılarına görev vermedi. Partinin daha liberal zemine gelmesi ve merkez sağ’da boşluğu doldurmak için kadrolarında dengeli olması gerekiyordu.

Partinin başkanlık divanında değişiklikler aslında sürpriz olarak görülmemeli, en başta Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a yönelik çok sayıda eleştiri vardı, Genel Başkan Akşener teşkilat işlerini kendi tasarrufuna alarak Aydın’a Siyasi İşler Başkanlığı görevini verdi, Aydın artık teşkilatlarla değil partinin siyasi yönüyle ilgilenecek. İkinci beklenen değişiklik ise Yavuz Ağıralioğlu oldu ve başkanlık divanında görev verilmedi.

Yavuz Ağıralioğlu medyadaki söylemleri ile parti ve ittifak içinde eleştirilen bir isimdi, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır vurgusuna yönelik karşı tavır takınması İYİ Parti yönetimin tepkisine neden olmuştu görev verilmemesi sürpriz değil iktidara hazırlanan süreçte.

Akşener, partisi içinde denge kurmaya çalışırken Eski DYP’li bakan ve 2019 seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Ayfer Yılmaz’ı yönetime aldı, Sevinç Atabay, Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Rıdvan Uz ve Ünzile Yüksek yeni isimler olarak dikkat çekti. Başkanlık Divanı’nda, Genel Sekreter Uğur Poyraz’ın yanı sıra Ümit Dikbayır, Bahadır Erdem, Ahmet Kamil Erozan, Salim Ensarioğlu, Metin Ergun ve Cihan Paçacı yerlerini koruyan isimler oldu.

Yazının Devamını Yazarın Blog sayfasından okuyabilirsiniz ( Atilla Sağım Blog Link )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.