DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Astroloji Dünyası

Her birimizin kendimize özel doğum haritalarımız vardır. Astrolojide bu doğum haritaları her bir burca karşılık gelen 12 evden oluşur ve haritanın içinde de planetler konumlanır.

Astroloji Dünyası
21.12.2020
4.596
A+
A-

“Yeryüzünde olan her şeyin nedeni gökyüzündedir”. Bunu fark etmemle çok derin, uçsuz bucaksız bir yol olan astroloji maceram başladı. Bu yolculuğumda ulaşabildiğim insanları aydınlatmayı ve onlara bu faydalı yolu işaret etmeyi kendime görev edindim. Bu minvalde, hayatlarınıza güzel bir dokunuş yapabilmek için buradayım.

Temel prensibim astrolojinin bir fal olmadığını, M.Ö. 4000’li yıllara dayanan çok eski ve kadim bir ilim olduğunu sizlere vurgulamak ve astroloji ile ilgili bu yanlış yargıyı ortadan kaldırabilmek için bir astrolog olarak üstüme düşeni yapmaktır. Diğer yandan, astrolojinin İslamiyet’te de yeri ve önemi olan bir ilim olduğunu belirtmek isterim. Öyle ki, Arap halkı İslam öncesinde astrolojiyi bilmezken İslamiyet’le beraber astrolojiye ilgi duymaya başlamıştır. Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette gök cisimlerinin öneminden bahsedilmiştir. Bunlar elbette çok geniştir ama sizler için en çarpıcı 3 ayetten bahsetmek isterim:

Duhan 38/39. Ayetler: “Gökleri, yeri, aralarındakileri eğlence ve boş yere yaratmadık. Biz onları ancak Hak ile yarattık. Fakat onların çoğu bunu bilmezler.”

Sad-27. Ayet: “Biz yeri, göğü, aralarındaki şeyleri kâfirlerin zannettikleri gibi abes ve batıl, boş yere yaratmadık.”

Nahl-12. Ayet: “Ve size geceyi, gündüzü, güneşi, ayı, yıldızları musahhar kıldı. Bütün bunlar onun emrine boyun eğmiştir. Bunların her birinde akıl kullanacak bir kavim için alametler vardır.”

Her birimizin kendimize özel doğum haritalarımız vardır. Astrolojide bu doğum haritaları her bir burca karşılık gelen 12 evden oluşur ve haritanın içinde de planetler konumlanır. Hayatımızı bir tiyatro sahnesi olarak düşündüğümüzde evlerin tiyatro sahnesini, planetlerin oyuncuları ve burçların da rolleri simgelediği düşünülür. Biz ise burada oyunla ilgili yorum yapıp üzerimizde oluşturabilecekleri olası etkilerden bahsedeceğiz. Keyifli bir köşe olmasını dilerim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.